Google Docs

Google Docs 1.1.6

Onderweg Google Docs maken en bewerken

Met Google Docs bekijk en bewerk je documenten onderweg. De app staat nu los van Google Drive, maar is nog steeds geïntegreerd in Google's cloud opslagservice, waarmee je gemakkelijk toegang hebt tot alle daar opgeslagen documenten.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Snelle en gemakkelijke toegang tot Google Docs
  • Ondersteuning voor samenwerking
  • Automatisch opslaan
  • Offline bekijken en bewerken

TEGEN

  • Mist veel bewerkings- en opmaakmogelijkheden
  • Word-documenten worden niet goed ondersteund
  • Bewerken is lastig op een telefoon

Uitmuntend
8

Met Google Docs bekijk en bewerk je documenten onderweg. De app staat nu los van Google Drive, maar is nog steeds geïntegreerd in Google's cloud opslagservice, waarmee je gemakkelijk toegang hebt tot alle daar opgeslagen documenten.

Wat is het nut van Google Docs?

Met Google Docs maak en bewerk je tekstdocumenten op je telefoon of tablet. Door de synchronisatie met Google Drive open je documenten waar je al eerder aan hebt gewerkt, of dit nu op je telefoon/tablet, online of op een ander apparaat is.

Wat de app van Google Docs erg handig maakt, is dat je kunt samenwerken aan documenten en zo in real time je teksten samen met anderen bewerkt. Dit gaat allemaal erg soepel en is zeer nuttig voor werken op afstand.

De app laat je offline documenten bekijken en bewerken. Zo werk je dus zonder een internetverbinding. Ook ondersteunt het automatisch opslaan. Geen stress meer over of je nu wel of niet op die save-knop hebt gedrukt.

Alle basisbewerkingsmogelijkheden zijn inbegrepen in Google Docs: lettertype en -grootte veranderen, paragrafen formatteren, tabellen invoegen en commentaar toevoegen.

Helaas ontbreken er ook een aantal handige mogelijkheden. Zo is het niet mogelijk om afbeelding of links toe te voegen, afmetingen van kolommen aan te passen en documenten te versleutelen. Het tellen van woorden is er ook niet bij.

Ongetwijfeld een voor velen groot minpunt is dat Google Docs geen volledige ondersteuning biedt voor DOC en DOCX bestanden (oftewel Word-documenten). Wil je dus gemakkelijk Word-documenten bewerken op je mobiele apparaat, dan kies je beter voor Google's eigen QuickOffice, het uitstekende KingSoft Office of Microsoft Office Mobile. Die laatste wordt echter niet ondersteund op Android tablets.

Google Docs ondersteunt alleen tekstdocumenten. Wil je ook spreadsheets bewerken, dan moet je ook de Google Sheets app downloaden.

Hoe is het in het gebruik?

De interface van Google Docs is vrij simpel en makkelijk te navigeren. Via het hoofdmenu heb je snel toegang tot al je documenten in Google Drive, inclusief items met een sterretje en lokaal opgeslagen documenten. Mappen en documenten bekijk je als lijst of in een raster. Dankzij de thumbnails zie je snel wat wat is.

Zodra je een document geopend of gemaakt hebt, vind je de bewerkingsmogelijkheden in een lint bovenin beeld. Op een telefoon kan het bewerken wat lastig zijn, maar op een tablet gaat dit allemaal uitstekend. Door de grotere interface is het een genot om documenten op te maken.

Een functie die we nu nog missen in Google Docs de mogelijkheid om tabbladen te gebruiken, zoals bij Kingsoft Office wel kan. Zo is het stukken gemakkelijker om in meerdere documenten tegelijk te werken.

Niet voor iedereen

Voor simpele bewerkingen is Google Docs prima. Het werken aan bestaande documenten gaat prima en vooral de ondersteuning voor samenwerken is erg goed.

Maak je vaak gebruik van Google Docs, dan is deze app onmisbaar. Zoek je echter een uitgebreide editor of werk je met Microsoft Word-bestanden, dan kun je beter nog even verder kijken.

Google Docs

Download

Google Docs 1.1.6

Beoordelingen about Google Docs